AI (umělá inteligence) – tipy v čem pomůže

AI, umelá inteligence, artificial intelligence

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Chcete ušetřit hodiny práce a zjednodušit si život nebo podnikání? Využijte AI tak jako já. Ukážu vám, jaké nástroje a k čemu používám.

Největší sílu AI, neboli umělé inteligence, vidím v tom, že je schopna zpracovat obrovské množství dat (člověku by se z toho zavařila hlava) a z nich vytáhnout, co zrovna potřebujete. Umí také urychlit kreativní činnosti.

Kde používám AI já:

Při psaní textů na web, e-mailů, reklam, či příspěvků na sítě.

Není to však tak, že mi AI napíše hotový text. Spíše mi dá nápady a vhledy, od kterých se můžu odpíchnout. Nekoukám dlouho na prázdnou bílou stránku a nečekám, co mne napadne.

AI sama nepřemýšlí, takže pro kvalitní výstup je velmi důležité, jak kvalitní zadání neboli promt jí napíšete.

Na texty jsem si oblíbil aplikaci Futurebot.ia, kde si můžu navolit styl. Texty pak vypadají jako kdybych je psal já.

Radím se s ní.

Onehdy jsem se jí ptal na nejčastější důvody, proč lidé ukončují spolupráci s marketingovou agenturou, abych věděl, na jaké oblasti se zaměřit a být v nich dobří.

Někdy si AI vymýšlí a neřekne, že to neví, takže je potřeba být obezřetný, ale díky velkému objemu dat většinou dává dobré informace.

Taky se s ní radím, když potřebuji vymyslet vzoreček do Excelu, nebo CSS kód na web pro individuální úpravu vzhledu. U těchto věcí se snažím vždy zeptat na část a pak se doptávám. Získám tak postupně celý složitější vzorec.

K tomuto používám nejčastěji klasický ChatGPT v jeho verzi zdarma nebo dnes už i placené.

Vytváření a úprava obrázků.

Nejraději používám vlastní fotky, ale i ty občas potřebují upravit. Tady se hodí třeba nástroj na rozšíření fotky. Když máte fotku na výšku a potřebovali byste ji na šířku, tak vám ji tento nástroj zvětší a domaluje, co by v tom prostoru mohlo být.

Nebo je potřeba něco z fotografie odstranit, taky žádný problém. No a někdy nemáme vhodnou fotku či obrázek. V tom případě stačí AI napsat, co by mělo na obrázku být, a ona nám jej vytvoří.

Všechny tyto nástroje a mnohem více jsou v aplikaci Canva, kterou používám v placené verzi. Fakt se vyplatí. Dnes v ní jdou kromě obrázků dělat i videa.

Co se týká právě videí a audia, i zde začíná mít AI velký vliv.

Můžete například napsat text, a ten vám Ai namluví. A to klidně vaším hlasem. 

Já v této oblasti používám aplikaci Captions, která podle mých slov vloží do videa titulky a udělá dynamický střih, aby bylo video poutavé.

A jsou další oblasti, se kterými zatím experimentuji. Zkoumám například analýzy – dám AI množství dat a ona mi k nim dá zajímavé postřehy a zasadí je do souvislostí.

Mnoho firem zavedlo různé Chatboty do zákaznické podpory, a zákazníci tak vyřeší rychleji svůj požadavek.

Firmy také používají AI ke zpracování množství textu. Mají např. záznam porady, tu AI přepíše do textové podoby a vytáhne klíčové body.

Jak vidíte, možností je spousta. Začněte tedy objevovat svět AI, zjednoduší život i vám.

Přihlaste se k odběru pro další tipy a nezapomínejte, že S ÚSMĚVEM jde všechno lépe.

Jsem webmaster a markeťák S ÚSMĚVEM :)
Tvorba internetových stránek mne fascinuje od chvíle, kdy jsem na internet nahrál svůj první web. Každý web je pro mne umělecké dílo, které může vidět celý svět. Daleko důležitější však je, jaký přinese užitek. Nesmírně mne na tom baví hledání jednoduchých řešení a možností propojení podnikání a online světa internetu.
Proto s týmem skvělých webmasterů vytváříme osobní, podnikatelské a firemní webové stránky s jednoduchou editací. Takové, které kvalitně prezentují služby, projekty a produkty všeho druhu.
Navíc jsem nadšený do online vzdělávání. Rád předávám své zkušenosti na blogu, videích a návodech nebo seminářích.

21 nejčastějších chyb na webu, kvůli kterým působíte neprofesionálně

Objevte nejčastější chyby na webech, které vám zbytečně ubírají na profesionalitě. V PDF ebooku se také dozvíte možnosti a řešení, jak chyby na svém webu napravit.

Komentáře
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hodnocené
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
  • POZOR NA

    CHYBY, KVŮLI KTERÝM PŮSOBÍTE NEPROFESIONÁLNĚ

    WEBINÁŘ

    JAK NA NOVÝ WEB JINAK!

    Tohle musíte vědět, než se pustíte do nového webu!